Cancer

 

Den 14 oktober 2003 fick vi ett besked som ingen människa bör få. Tobias har cancer (neuroblastom stadie 4) Ett tufft år tog sin början med cytostatikakurer, operation, benmärgstransplantation och strålning. Läkarna sa att Tobias skulle må väldigt dåligt och troligtvis sluta äta under den tuffa behandlingen. Visst mådde han dåligt emellanåt och slutade äta när han fick cytostatika, men när droppet väl togs bort var det full fart igen. I februari 2005 var behandlingen över och Tobias var ”fri” från cancer.


Ett halvår gick och allt var bra men i augusti 2005 kom återfallet.

Läkaren sa ”-Det här överlever man inte.”

Men ett sådant besked gick inte att ta till sig, det finns ALLTID hopp.


    Tobias fick två cytostatikakurer med infektioner som följd och mådde riktigt dåligt. i samband med att kur nummer tre skulle inledas fick vi svar på de undersökningar som gjorts och de visade inte någon minskning av cancern. Därefter inleddes en MIBG-strålning, där radioaktiv strålning gavs intravenöst, den tog sig till cancern likt en målsökande robot och strålade den inifrån. Tobias fick ligga isolerad på radiumhemmet en helg var tionde vecka men mådde bra hela tiden. Den här behandlingen höll cancern i schack fram till den första september 2006 då han började få ont.


    Hans sista tid i livet ville han ha alla hos sig mest hela tiden, han hade möjlighet att ha det så. Med hjälp av underbara människor kunde vi låta honom vara hemma istället för på sjukhus, precis som han ville.


Tobias somnade in på morgonen den 29 november 2006 med sina allra närmaste tätt intill.

 

Stiftelsen Tobias Ekholms glädjespridarfond Bg: 5279-4336